Kirjassa seurataan Charlotten elämää 2010-luvulla ja hänen äitinsä, sekä tätinsä elämää 1980-luvulla. Jälkimmäisessä tarina kulkee hieman synkempiä polkuja, kun taas Charlotten elämä, vaikeuksista huolimatta, on kevyempää luettavaa. Charlotten äidin ja tädin väliset tapahtumat herättivät hieman ihmetystä. Käyttäytyisivätkö yhdessä vaikeuksia voittaneet sisarukset todellakin noin? Juonen sivuroolissa kulkee kirjakaupan työntekijän ongelmallinen suhde sisareensa, tyttäreensä ja aviomieheensä. Kirjailijan kerrontatapa on kepeää, loppuratkaisut yllättäviäkin ja (alkuasetelmista huolimatta) lopputuloksena on kuin onkin ”hyvän olon” kirja. Kirjakaupan tunnelma on englantilaiseen tapaan aivan hurmaava. Lukisinkin tämän kirjan jo pelkästään saadakseni kuvitella, kuinka istahtaa kaupan suuriin nojatuoleihin kirjoja lukemaan tai sen hyllyrivejä tutkimaan. Kevyen romanttinen kirja, jota voin suositella kaikille englantilaisen kirjakaupan tunnelman ystäville.
Kirjan kuvaus:
Tarina siitä, miten talo täynnä kirjoja, kourallinen uusia ihmisiä ja äreä kollikissa voivat antaa elämälle uuden suunnan.
Ilahtuisitko, jos perisit tuntemattomalta tädiltä talon ja kirjakaupan Lontoosta Thamesin varrelta? Nuorta ruotsalaista Charlottea ei perintö kiinnosta. Hän on äskettäin jäänyt leskeksi, uppoutunut kokonaan työntekoon ja matkustaa Lontooseen vain myydäkseen talon nopeasti pois. Omalaatuisen henkilökunnan pyörittämä kauppa näyttää horjuvan konkurssin partaalla, ja kalustoon kuuluu joku William-niminen kirjailijakin… Charlotte hämmästyy itsekin, kun häntä alkaa houkuttaa ajatus kirjakaupan pelastamisesta.
Werner Söderström Osakeyhtiö [2021]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti